Een klein bijna tweetalig weblog over taalonderwijs en internet, ter inspiratie en vermaak. Gemaakt door Jon en Florian. Voel je vrij reacties achter te laten. Tips en anecdotes zijn altijd welkom!

Donnerstag, 14. April 2011

opdracht 5 artikelen met Zarb

De toepassing Zarb is eigenlijk onmisbaar.
Nadat we het spul in actie hadden gezien waren we ervan overtuigd dat je geen les meer zonder moet doen!
Maar ook deze toepassing draait het beste onder een Microsoft Office-pakket.
Je kunt een proefversie downloaden waarmee je dertig dagen kunt experimenteren, maar het is zaak de school ervan te overtuigen het spul onmiddellijk aan te schaffen.
Maar dat geldt ook voor een echt Smartboard, een tablet-pc voor alle leerlingen in plaats van boeken, digitale klaslokalen....we dromen nog maar even verder.
Feit is dat met Zarb de puzzels, die ook wel analoog en op papier te maken zijn, levendig en snel te ontwerpen zijn, en dat er heel veel variaties in puzzel en quiz-vorm mogelijk zijn.
Werken met Zarb vereist teksten dus is het adres van de site Kidon een handige link.
Op Kidon kun je namelijk allerlei teksten selecteren, in allerlei talen, uit verschillende media (tijdschriften, kranten, transcripten van bijvoobeeld radiouitzendingen), een goede verzameling teksten die je niet zelf hoeft te zoeken of schrijven.
Deze kun je gewoon in Zarb plakken en dan heb je meteen basismateriaal waar de toepassing bijvoorbeeld zelf een Lückentext van brouwt.
"Spelen" met Zarb is ongelooflijk leuk hebben wij gemerkt.Drie verschillende dingen doen, met kidon een tekst selecteren. met instructies.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen