Een klein bijna tweetalig weblog over taalonderwijs en internet, ter inspiratie en vermaak. Gemaakt door Jon en Florian. Voel je vrij reacties achter te laten. Tips en anecdotes zijn altijd welkom!

Samstag, 23. April 2011

opdracht 4 weblog

Opdracht 4 was het maken van een weblog. In feite hebben we dat bij deze gedaan. Misschien nog even iets over de meerwaarde van deze opdracht:
Weblogs maken is tegenwoordig eigenlijk relatief simpel, en heeft met weinig energie toch een grote impact op leerlingen. Een weblog ziet er al snel goed uit met een goed format en is heel goed om te vormen tot een digitaal klaslokaal. We moeten dan wel alle leerlingen toevoegen als 'admin', en je zult een paar hele goede afspraken moeten maken, maar dan kun je ook wel aan de slag een heel jaar lang.
Leerlingen kunnen zelf afbeeldingen uploaden, films die ze zelf maken met hun mobieltje, teksten plaatsen, pagina's toevoegen met daarop korte werkstukken of samenvattingen.
Zelf kun je de inhoud van je les, die je normaal ook met een powerpoint of handout zou kunnen delen, op een pagina kunnen zetten. Leerlingen kunnen erop reageren, of zelfs hun huiswerk hierop inleveren. Al doende leer je en worden de mogelijkheden vanzelf helder.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen